Най-плашещите деликатеси на света

публикувано от administrator на дата 06/08/2014 16:08ч.  Прочетена 168

   1 бр.   

Това са най- странните ястия на света:

Балут – В Камбоджа и Виетнам консумират вареното патешко яйце с почти оформен ембрион на пиле - с пера, кости и клюн. Това яйце се продава по улиците и се консумира ежедневно от жителите на Виетнам и съседните страни.

Око на риба тон – В Япония това се смята за деликатес, продава се пакетиран и в супермаркетите.

Желирана кръв - В Лаос традиционно ястие е животинска кръв, без добавки.

Свински мозък – В Азиатските страни свинският мозък се предлага и консервиран. Това е нискокалорична храна, с високо съдържание на холестерол.

Тестиси от бик – Предпочитана празнична храна в Южен Китай. В България също е познато ястие и се използва за увеличаване на потентността.

Прилепи на жарава - Във Фиджи това е традиционна месна храна, тъй като нямат голям избор откъм фауна. Летящата мишка има вкус подобен на пилешко.

Варена овча главичка - Този деликатес е често консумиран в Турция и страните от Близкия изток (Иран, Ирак), а по Гергьовден и при нас.

Хакарл - Викингски деликатес, който всъщност е гнило месо от акула с характерен аромат. В Исландия е неразделна част от новогодишното меню.

Кивиак – Тюлен, пълнен с разложено месо от чайка, е любимо ястие на ескимосите от Гренландия до Чукотка. Месото от тюлен, преди да се приготви, трябва да престои седем месеца в лед.

Вино с новородени мишлета - Тридневни мишлета се накисват в оризово вино и тази смес отлежава поне година. В Корея се използва като универсално лекарство.

 

КОМЕНТАРИ напиши коментарнапиши коментар

Дата:07/08/2014 11:08 ч. от Велина

Странни вкусове имат хората!

 

РЕКЛАМА

Винаги актуална реклама

 

 

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Последвайте ни в социалните мрежи и споделяйте информацията,която ви вълнува

РЕКЛАМА

Винаги актуална реклама