Свинското с бира било полезно

публикувано от administrator на дата 31/07/2014 13:07ч.  Прочетена 124

   1 бр.   

Изследователи от португалския университет в Порто са стигнали до заключението, че ако свинското месо се маринова с бира преди да се опече, то вече не е толкова вредно. Тази марината блокира съставката полициклични ароматни въглеводороди (ПАВ), която е силно канцерогенна.
Най-ефективен вид бира е тъмния ейл. Той блокира осем основни ПАВ с над 50%. За сравнение пилзнерът блокира само 13% от вредната съставка.
Изследoвателите смятат, че това се дължи на голямото количество антиоксиданти в тъмната бира.

 

КОМЕНТАРИ напиши коментарнапиши коментар

 

РЕКЛАМА

Винаги актуална реклама

 

 

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Последвайте ни в социалните мрежи и споделяйте информацията,която ви вълнува

РЕКЛАМА

Винаги актуална реклама